Žitna ploščica

Žitna ploščica, ki jo je dobro pojesti pol ure pred treningom ali kot krepčilo po vadbi za boljšo presnovo BCCA in da se telo napolni z energijo.

 

8 porcij

Čas priprave: 15 minut

 

SESTAVINE:

1 skodelica kuhanega rjavega riža (240 ml)

½ skodelice ovsenih kosmičev (120 ml)

1/3 skodelice Protéine Vegan Pistache

¼ skodelice rozin (približno 55 g)

1/5 skodelice sezamovih semen (3 žlice – približno 12 g)

 

NAVODILA ZA PRIPRAVO:

  • Pečico segrejte na 200 ° C. Sestavine zmešajte v mešalniku, razen rozin. Normalno je, da je zmes zelo lepljiva. Testu dodajte rozine ✅
  • Zmes vlijemo na list nelepljivega papirja za peko. Če želite testo razporediti po tankih plasteh, ne da bi se prijelo, nanj položite še en papir za peko, nato pa ga z valjarjem razvaljajte na plast papirja ✅
  • Pecite tako, da lista papirja za peko ostaneta na mestu vsa 20 minut pri 200 ° C. Ko je testo spečeno, z nožem narežite ploščice ✅

 

PREHRAMBNE VREDNOSTI

 

 

Energija

(Kcal)

Ogljikovi hidrati

(v g)

Sladkorji

(v g)

Maščobe

(v g)

Vlaknine

(v g)

Beljakovine (v g)

Sol

(v g)

Na 100 g

242,2

32,9

8,0

3,4

3,6

19,0

0,7

Na 1 žitno ploščico

129

17,5

4,2

1,8

1,9

10,1

0,3

*g: preračunane vrednosti so v gramih.