Žitna ploščica, ki jo je dobro pojesti pol ure pred treningom ali kot krepčilo po vadbi za boljšo presnovo BCCA in da se telo napolni z energijo.
8 porcij
Čas priprave: 15 minut
SESTAVINE:
1 skodelica kuhanega rjavega riža (240 ml)
½ skodelice ovsenih kosmičev (120 ml)
1/3 skodelice Protéine Vegan Pistache
¼ skodelice rozin (približno 55 g)
1/5 skodelice sezamovih semen (3 žlice – približno 12 g)
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
- Pečico segrejte na 200 ° C. Sestavine zmešajte v mešalniku, razen rozin. Normalno je, da je zmes zelo lepljiva. Testu dodajte rozine ✅
- Zmes vlijemo na list nelepljivega papirja za peko. Če želite testo razporediti po tankih plasteh, ne da bi se prijelo, nanj položite še en papir za peko, nato pa ga z valjarjem razvaljajte na plast papirja ✅
- Pecite tako, da lista papirja za peko ostaneta na mestu vsa 20 minut pri 200 ° C. Ko je testo spečeno, z nožem narežite ploščice ✅
PREHRAMBNE VREDNOSTI
| Energija (Kcal) | Ogljikovi hidrati (v g) | Sladkorji (v g) | Maščobe (v g) | Vlaknine (v g) | Beljakovine (v g) | Sol (v g) |
Na 100 g | 242,2 | 32,9 | 8,0 | 3,4 | 3,6 | 19,0 | 0,7 |
Na 1 žitno ploščico | 129 | 17,5 | 4,2 | 1,8 | 1,9 | 10,1 | 0,3 |
*g: preračunane vrednosti so v gramih.