Vroča čokolada

Najlepše jo je piti ob kaminu, kolikor ti poželi srce, saj zagotovljeno ne redi.

 

2 porciji

Čas priprave: 15 minut

 

RECEPT

50 cl mleka živalskega ali rastlinskega izvora

2 žlici kakava z malo maščobe

2 žlički medu

1 vaniljev strok

50 gLean Gainer čokolada

 

NAVODILA ZA PRIPRAVO

  • V ponev nalijte mleko in mu dodajte prej natret strok vanilje ✅ 
  • Segrevajte na malem ognju, ne sme zavreti ✅ 
  • Dodajte kakav ✅ 
  • Med mešanjem tako dolgo segrevajte, da se kakav raztopi ✅ 
  • Odstavite z ognja in z mešalnikom dodajte med ter beljakovine ✅ 

 

PREHRAMBNE VREDNOSTI

 

 

Energija

(kcal)

Ogljikovi hidrati

(v g)

Sladkorji

(v g)

Maščobe

(v g)

Vlaknine

(v g)

Beljakovine (v g)

Sol

(v g)

Na 100 g

89,2

7,8

7,1

2,6

0,4

8,0

0,2

Na 1 skodelico

259

22,8

20,5

7,4

1,1

23,2

0,6

*g: preračunane vrednosti so v gramih.