Najlepše jo je piti ob kaminu, kolikor ti poželi srce, saj zagotovljeno ne redi.
2 porciji
Čas priprave: 15 minut
RECEPT
50 cl mleka živalskega ali rastlinskega izvora
2 žlici kakava z malo maščobe
2 žlički medu
1 vaniljev strok
NAVODILA ZA PRIPRAVO
- V ponev nalijte mleko in mu dodajte prej natret strok vanilje ✅
- Segrevajte na malem ognju, ne sme zavreti ✅
- Dodajte kakav ✅
- Med mešanjem tako dolgo segrevajte, da se kakav raztopi ✅
- Odstavite z ognja in z mešalnikom dodajte med ter beljakovine ✅
PREHRAMBNE VREDNOSTI
| Energija (kcal) | Ogljikovi hidrati (v g) | Sladkorji (v g) | Maščobe (v g) | Vlaknine (v g) | Beljakovine (v g) | Sol (v g) |
Na 100 g | 89,2 | 7,8 | 7,1 | 2,6 | 0,4 | 8,0 | 0,2 |
Na 1 skodelico | 259 | 22,8 | 20,5 | 7,4 | 1,1 | 23,2 | 0,6 |
*g: preračunane vrednosti so v gramih.