Čokoladno sadna kombinacija je izvrstnega okusa in čudovita na pogled. Odkrijte recept za beljakovinsko torto, ki združuje čokolado in jagodičevje, in se brez krivde posladkajte.
Čas priprave: 15 minut
SESTAVINE:
✅ 30 g CASEINA (čokoladnega)
✅ 2 celi jajci
✅ 35 g kokosove moke
✅ 18 cl mandljevega mleka
✅ ½ čajne žličke kvasa
✅ 50 g jagod in borovnic (ali drugega jagodičevja)
✅ 20 g temne čokolade (mora biti 85 % ali več)
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
- Pečico segrejte na 190 ° C.
- V skledi združite vse sestavine razen sadja in čokolade.
- Mešajte, dokler mešanica ne postane lahkotna in skoraj podobna peni. Po potrebi dodajte še mandljevo mleko, da dosežete želeno strukturo.
- Temno čokolado narežite na majhne koščke. Dodajte jo k mešanici sadja.
- Tortni model obložite s peki papirjem ali ga namažite s kokosovo maščobo.
- Testo vlijemo v model, ki ga postavimo v pečico. Pečemo 60 minut na 190 ° C. Čas peke se lahko razlikuje glede na pečico, zato torto med pečenjem opazujte.
PREHRAMEBENE VREDNOSTI
| Energija (kcal) | Ogljikovi hidrati (v g) | Sladkorji (v g) | Maščobe (v g) | Vlaknine (v g) | Beljakovine (v g) | Sol (v g) |
Na 100 g | 130, | 6,3 | 5,4 | 5,9 | 4,7 | 10,5 | 0,3 |
Na 1 kos | 65,3 | 3,32 | 2,7 | 3 | 2,4 | 5,3 | 0,2 |
*g: preračunane vrednosti so v gramih.