Torta iz čokolade in jagodičevja

Čokoladno sadna kombinacija je izvrstnega okusa in čudovita na pogled. Odkrijte recept za beljakovinsko torto, ki združuje čokolado in jagodičevje, in se brez krivde posladkajte.

 

Čas priprave: 15 minut

 

SESTAVINE:

✅ 30 g CASEINA (čokoladnega)

✅ 2 celi jajci

✅ 35 g kokosove moke

✅ 18 cl mandljevega mleka

✅ ½ čajne žličke kvasa

✅ 50 g jagod in borovnic (ali drugega jagodičevja)

✅ 20 g temne čokolade (mora biti 85 % ali več)

 

NAVODILA ZA PRIPRAVO:

  • Pečico segrejte na 190 ° C.
  • V skledi združite vse sestavine razen sadja in čokolade.
  • Mešajte, dokler mešanica ne postane lahkotna in skoraj podobna peni. Po potrebi dodajte še mandljevo mleko, da dosežete želeno strukturo.
  • Temno čokolado narežite na majhne koščke. Dodajte jo k mešanici sadja.
  • Tortni model obložite s peki papirjem ali ga namažite s kokosovo maščobo.
  • Testo vlijemo v model, ki ga postavimo v pečico. Pečemo 60 minut na 190 ° C. Čas peke se lahko razlikuje glede na pečico, zato torto med pečenjem opazujte.

 

PREHRAMEBENE VREDNOSTI

 

 

Energija

(kcal)

Ogljikovi hidrati

(v g)

Sladkorji

(v g)

Maščobe

(v g)

Vlaknine

(v g)

Beljakovine (v g)

Sol

(v g)

Na 100 g

130,

6,3

5,4

5,9

4,7

10,5

0,3

Na 1 kos

65,3

3,32

2,7

3

2,4

5,3

0,2

*g: preračunane vrednosti so v gramih.