Kdo še ni sanjal o tem, da bi se posladkal z rezino tiramisuja, tisto znamenito italijansko sladico, ne da bi si s tem pokvaril učinke treningov? Predstavljamo vam recept za beljakovinski tiramisu! Za bodybuilding in kulinarične užitke brez trohice krivde.
RECEPT ZA BELJAKOVINSKI TIRAMISU
Čas priprave: 20 minut
SESTAVINE:
✅ 125g Iso Zéro Cappuccino
✅ 30g mascarponeja
✅ 30g rjavega sladkorja
✅ 2 jajci
✅ 20 piškotov speculaas ali katerih drugih piškotov
✅ 20cl črne kave
✅ grenki kakav
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
- V posodo ubijte jajca, ločite beljake od rumenjakov in beljake dajte na stran. Z mešalnikom li metlico zmešajte rumenjake in postopoma dodajajte sladkor. Dobro mešajte, dokler ne dobite enotne in penaste zmesi.
- V skledi zmešajte mlečne beljakovine, dokler se popolnoma ne raztopijo.
- Mešanici dodajte mascarpone in močno mešajte z metlico.
- Stepajte beljake, dokler se ne strdijo in jih z lopatico dodajte k mešanici iz jajc/beljakovin, pri čemer pazite, da beljake nalahno primešate, da ne upadejo.
- V globok krožnik ali skledico nalijte kavo, vanj rahlo potopite piškote, ki jih položite na dno lončene posode ali modela za kolač oz. v posodo po želji. Plast piškotov prekrijte z mešanico mascarponeja, jajc in beljakovin. Nanjo položite plast piškotov in zaključite s plastjo kreme, ki jo posipate z grenkim kakavom.
- Pred postrežbo naj tiramisu 4 ure počiva v hladilniku.
PREHRAMBENE VREDNOSTI
| Energija (kcal) | Ogljikovi hidrati (v g) | Sladkorji (v g) | Maščobe (v g) | Vlaknine (v g) | Beljakovine (v g) | Sol (v g) |
Na 100 g | 462,8 | 4,1 | 27,9 | 17,3 | 0,6 | 34,9 | 0,7 |
Na 1 rezino | 455,1 | 40,4 | 27,5 | 17 | 0,6 | 34,3 | 0,7 |
*g: preračunane vrednosti so v gramih.