Tiramisu

Kdo še ni sanjal o tem, da bi se posladkal z rezino tiramisuja, tisto znamenito italijansko sladico, ne da bi si s tem pokvaril učinke treningov? Predstavljamo vam recept za beljakovinski tiramisu! Za bodybuilding in kulinarične užitke brez trohice krivde.

 

RECEPT ZA BELJAKOVINSKI TIRAMISU

 

Čas priprave: 20 minut

 

SESTAVINE:

✅ 125g Iso Zéro Cappuccino

✅ 30g mascarponeja

✅ 30g rjavega sladkorja

✅ 2 jajci

✅ 20 piškotov speculaas ali katerih drugih piškotov

✅ 20cl črne kave

✅ grenki kakav

 

NAVODILA ZA PRIPRAVO:

  • V posodo ubijte jajca, ločite beljake od rumenjakov in beljake dajte na stran. Z mešalnikom li metlico zmešajte rumenjake in postopoma dodajajte sladkor. Dobro mešajte, dokler ne dobite enotne in penaste zmesi.
  • V skledi zmešajte mlečne beljakovine, dokler se popolnoma ne raztopijo.
  • Mešanici dodajte mascarpone in močno mešajte z metlico.
  • Stepajte beljake, dokler se ne strdijo in jih z lopatico dodajte k mešanici iz jajc/beljakovin, pri čemer pazite, da beljake nalahno primešate, da ne upadejo.
  • V globok krožnik ali skledico nalijte kavo, vanj rahlo potopite piškote, ki jih položite na dno lončene posode ali modela za kolač oz. v posodo po želji. Plast piškotov prekrijte z mešanico mascarponeja, jajc in beljakovin. Nanjo položite plast piškotov in zaključite s plastjo kreme, ki jo posipate z grenkim kakavom.
  • Pred postrežbo naj tiramisu 4 ure počiva v hladilniku.

 

PREHRAMBENE VREDNOSTI

 

Energija

(kcal)

Ogljikovi hidrati

(v g)

Sladkorji

(v g)

Maščobe

(v g)

Vlaknine

(v g)

Beljakovine (v g)

Sol

(v g)

Na 100 g

462,8

4,1

27,9

17,3

0,6

34,9

0,7

Na 1 rezino

455,1

40,4

27,5

17

0,6

34,3

0,7

*g: preračunane vrednosti so v gramih.