Tartufi

RECEPT

 

ČAS PRIPRAVE: 15 minut

 

SESTAVINE:

160 g konzerviranega črnega fižola

45 g Protéines Vegan Vanille ali Chocolat

50 g nesladkane temne čokolade

1 žlica nesladkanega kakava v prahu, v katerem boste povaljali tartufe

 

NAVODILA ZA PRIPRAVO:

  • Črni fižol sperite pod vodo in odcedite. Nato fižol zmešajte v mešalniku, mu dodajte beljakovine in znova premešajte.
  • V mikrovalovni pečici raztopite čokolado.
  • K mešanici v mešalniku dodajte stopljeno čokolado in vse skupaj znova premešajte.
  • Dobljeno testo za pol ure postavite v hladilnik.
  • Testo vzemite iz hladilnika in ga zvijte v male kroglice.
  • Kroglice postavite v hladilnik.
  • Pred serviranjem kroglice povaljajte v kakavu v prahu.

 

PREHRAMBNE VREDNOSTI

 

 

Energija

(kcal)

Ogljikovi hidrati

(v g)

Sladkorji

(v g)

Maščobe

(v g)

Vlaknine

(v g)

Beljakovine (v g)

Sol

(v g)

Na 100 g

200,9

24,3

8,8

8,6

6,0

21,6

1,0

Na 1 tartuf (40 g)

80,3

9,7

3,5

3,4

2,4

8,7

0,4

*g: preračunane vrednosti so v gramih.