RECEPT
ČAS PRIPRAVE: 15 minut
SESTAVINE:
160 g konzerviranega črnega fižola
45 g Protéines Vegan Vanille ali Chocolat
50 g nesladkane temne čokolade
1 žlica nesladkanega kakava v prahu, v katerem boste povaljali tartufe
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
- Črni fižol sperite pod vodo in odcedite. Nato fižol zmešajte v mešalniku, mu dodajte beljakovine in znova premešajte.
- V mikrovalovni pečici raztopite čokolado.
- K mešanici v mešalniku dodajte stopljeno čokolado in vse skupaj znova premešajte.
- Dobljeno testo za pol ure postavite v hladilnik.
- Testo vzemite iz hladilnika in ga zvijte v male kroglice.
- Kroglice postavite v hladilnik.
- Pred serviranjem kroglice povaljajte v kakavu v prahu.
PREHRAMBNE VREDNOSTI
| Energija (kcal) | Ogljikovi hidrati (v g) | Sladkorji (v g) | Maščobe (v g) | Vlaknine (v g) | Beljakovine (v g) | Sol (v g) |
Na 100 g | 200,9 | 24,3 | 8,8 | 8,6 | 6,0 | 21,6 | 1,0 |
Na 1 tartuf (40 g) | 80,3 | 9,7 | 3,5 | 3,4 | 2,4 | 8,7 | 0,4 |
*g: preračunane vrednosti so v gramih.