Ekipa za športno prehrano pri Ericu Favreju vam ponuja alternativo tradicionalnemu kornetu, bogatim z ogljikovimi hidrati, ki si ga poleti tako radi privoščimo, uspelo jim je ustvariti recept za zdrav sladoled.
Prednosti pred klasičnim sladoledom so, da je:
- brez sladkorja,
- brez glutena in
- bogat z beljakovinami.
Lahko ga naredite tudi z rastlinskim mlekom. Recept ponuja neskončno možnosti, da si naredite sladoled po vašem okusu, z beljakovinami po lastni izbiri in sadjem, ki ga obožujete. Po želji si ga lahko popestrite še z različnimi prelivi za sladolede.
V tej različici smo izbrali beljakovine PROTEIN ABS ULTRA BURNER, da lahko poleti uživate v sladoledu, ne da bi vam ta nabiral okrog trebuha. Preprosti recept za sladoled, za katerega ne potrebujete kakšnih posebnih pripomočkov razen zamrzovalnika – 1, 2, 3 in gremo!
RECEPT
Recept za sladoled, ki pripomore k bodybuildingu.
Za 1 porcijo
Čas priprave: 15 minut
SESTAVINE:
10 cl mleka
25 g PROTEIN ABS ultra burner (vanilja)
10 majhnih kock ledu
1 žlička prehranske arome sadja, kakava, kave …
1 žlica sladila
1 žlica agar-agarja
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
Dan prej, preden nameravate narediti sladoled, zamrznite 10 cl mleka v zelo debeli plastični skodelici ali na pladnju z ledenimi kockami skupaj z 10 ledenimi kockami iz vode.
- Ko pripravljate sladoled, vzemite kocke mleka iz zamrzovalnika, jih splahnite pod vročo vodo in ga dajte v mešalnik s kockami ledu in dodajte še vodo (3 ali 4 cl), da se bo masa lažje premešala.
- Mešajte, da dobite trdne teksture. Po potrebi z žlico ali lopatko pritisnite kocke ledu na dno.
- Dodajte beljakovine, aromo in sladilo. Mešajte, da se vse lepo premeša.
- Na koncu dodajte agar-agar.
- Mešajte, dokler ne dobite kremastega sladoleda.
- Sladoled nadevajte v skodelice in po želji okrasite s koščki sadja ali prelivi.
PREHRAMBENE VREDNOSTI
| Energija (kcal) | Ogljikovi hidrati (v g) | Sladkorji (v g) | Maščobe (v g) | Vlaknine (v g) | Beljakovine (v g) | Sol (v g) |
Na 30 g | 74,6 | 9,4 | 2,6 | 0,7 | 0 | 7,6 | 0,2 |
Na 100 g | 248,7 | 31,4 | 8,6 | 2,4 | 0 | 25,4 | 0,5 |
*g: preračunane vrednosti so v gramih.