Kremasti beljakovinski sladoled

Ekipa za športno prehrano pri Ericu Favreju vam ponuja alternativo tradicionalnemu kornetu, bogatim z ogljikovimi hidrati, ki si ga poleti tako radi privoščimo, uspelo jim je ustvariti recept za zdrav sladoled.

 

Prednosti pred klasičnim sladoledom so, da je:

  • brez sladkorja,
  • brez glutena in
  • bogat z beljakovinami.

 

Lahko ga naredite tudi z rastlinskim mlekom. Recept ponuja neskončno možnosti, da si naredite sladoled po vašem okusu, z beljakovinami po lastni izbiri in sadjem, ki ga obožujete. Po želji si ga lahko popestrite še z različnimi prelivi za sladolede.

 

V tej različici smo izbrali beljakovine PROTEIN ABS ULTRA BURNER⁠, da lahko poleti uživate v sladoledu, ne da bi vam ta nabiral okrog trebuha. Preprosti recept za sladoled, za katerega ne potrebujete kakšnih posebnih pripomočkov razen zamrzovalnika – 1, 2, 3 in gremo!

 

RECEPT

Recept za sladoled, ki pripomore k bodybuildingu.

 

Za 1 porcijo

Čas priprave: 15 minut

 

SESTAVINE:

10 cl mleka

25 g PROTEIN ABS ultra burner⁠ (vanilja)

10 majhnih kock ledu

1 žlička prehranske arome sadja, kakava, kave …

1 žlica sladila

1 žlica agar-agarja

 

NAVODILA ZA PRIPRAVO:

Dan prej, preden nameravate narediti sladoled, zamrznite 10 cl mleka v zelo debeli plastični skodelici ali na pladnju z ledenimi kockami skupaj z 10 ledenimi kockami iz vode.

 

  1. Ko pripravljate sladoled, vzemite kocke mleka iz zamrzovalnika, jih splahnite pod vročo vodo in ga dajte v mešalnik s kockami ledu in dodajte še vodo (3 ali 4 cl), da se bo masa lažje premešala.
  • Mešajte, da dobite trdne teksture. Po potrebi z žlico ali lopatko pritisnite kocke ledu na dno.
  1. Dodajte beljakovine, aromo in sladilo. Mešajte, da se vse lepo premeša.
  2. Na koncu dodajte agar-agar.
  • Mešajte, dokler ne dobite kremastega sladoleda.
  1. Sladoled nadevajte v skodelice in po želji okrasite s koščki sadja ali prelivi.

 

PREHRAMBENE VREDNOSTI

 

 

Energija

(kcal)

Ogljikovi hidrati

(v g)

Sladkorji

(v g)

Maščobe

(v g)

Vlaknine

(v g)

Beljakovine (v g)

Sol

(v g)

Na 30 g

74,6

9,4

2,6

0,7

0

7,6

0,2

Na 100 g

248,7

31,4

8,6

2,4

0

25,4

0,5

*g: preračunane vrednosti so v gramih.