Fondant hruška čokolada

Čas priprave: 15 minut

Čas pečenja: 15 minut

 

SESTAVINE

50 g ovsenih kosmičev

1 jajčni beljak

30 g Tri Protein Vanille

50 g hruškovega kompota brez dodanega sladkorja

50 g skute z 0 % maščobe

2 tablici 80 % kakavove čokolade

1 hruška

 

NAVODILA ZA PRIPRAVO

  • Pečico segrejte na 210 ° C ✅ 
  • Pripravite ovsene kosmiče, čim bolj jih premešajte, da nastane ovsena moka ✅ 
  • K temu dodajte beljakovine, beljak, kompot in skuto ✅ 
  • Mešajte, dokler zmes ne postane homogena ✅ 
  • Čokolado pripravite tako, da jo po kockah natrgate v malo keramično posodico, v katero dodate malo vode. Vse skupaj za približno 30 sekund postavite v mikrovalovno pečico ✅ 
  • Ko se čokolada stopi, ji dodajte še malo vode, da dobite bolj tekočo zmes ✅ 
  • Prej pripravljenemu pripravku dodajte raztopljeno čokolado in koščke hrušk ✅ 
  • Maso vlijte v model, katerega dno ste obložili s peki papirjem in ga za 15 minut postavite v pečico pri temperaturi 210 ° C ✅ 

 

 PREHRAMBNE VREDNOSTI

 

 

Energija

(kcal)

Ogljikovi hidrati

(v g)

Sladkorji

(v g)

Maščobe

(v g)

Vlaknine

(v g)

Beljakovine (v g)

Sol

(v g)

Na 100 g

156,7

20

11,5

4,8

3,3

10

0,2

Na 1 porcijo 50 g

78,3

10

5,7

2,4

1,6

5

0,1

*g: preračunane vrednosti so v gramih.