Za 1 porcijo
Čas priprave: 15 minut
SESTAVINE:
120 ml kokosovega mleka
1 čajna žlička trsnega sladkorja
Neobvezno: nekaj kapljic vaniljeve arome
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
- Pečico segrejte na 220 ° C.
- Beljakovine zmešajte s kokosovim mlekom in maso vlijte v model za sirov kolač.
- Pecite od 20 do 25 minut pri 220 ° C. Ostranite iz pečice in na kremo posujte trsni sladkor.
- Kremo postavite pod žar oziroma pod toploto, dokler se sladkor ne stopi, približno 2 minuti. Pazite, da ne bi vsega skupaj zažgali. Če imate gorilnik za crème brûlée boste to lažje in hitreje dosegli.
- Kremo odstranite iz modelčka in pustite, da se ohladi.
- Hladimo, dokler se krema ne strdi.
PREHRAMBENE VREDNOSTI
| Energija (kcal) | Ogljikovi hidrati (v g) | Sladkorji (v g) | Maščobe (v g) | Vlaknine (v g) | Beljakovine (v g) | Sol (v g) |
Na 100 g | 228,4 | 7,3 | 5,3 | 14,9 | 1 | 17,2 | 0,7 |
Na 1 crème brûlée | 356,3 | 11,4 | 8,3 | 23,3 | 1,5 | 26,9 | 1,1 |
*g: preračunane vrednosti so v gramih.