Brownie z belo čokolado

Za 6 porcij

 

Čas priprave: 15 minut

 

Brownie, ta ameriški čokoladni kolač, ki se na določenih mestih topi, je prepoznaven po svoji kvadratni obliki in vzbuja koprnenje po sladkem pri vsakomur in vseh! Idealen je za zajtrk ali zgolj za prigrizek. Odkrijte različico iz bele čokolade, in to celo beljakovinsko polno različico tega priljubljenega peciva, ki poskrbi za užitek brez najmanjše krivde.

 

SESTAVINE:

240 ml konzerviranega belega fižola

30 g ISO ZERO (okus vanilja)

60 g ovsenih kosmičev

50 g bele čokolade

70 g olupljenih bučk

1 jajčni beljak

 

MERE PEKAČA: 15 X 15 cm

 

NAVODILA ZA PRIPRAVO:

✅ Pečico segrejte na 200–220 ° C.

✅ Beli fižol ocedite iz pločevinke in ga splaknite pod vodo, pod vodo ga tudi pretlačite.

✅ Bučke olupite in narežite na kocke.. Ni jih potrebno predhodno skuhati na pari, temveč jih k preostalim sestavinam dodajte kar surove. V mikrovalovni pečici raztopite belo čokolado.

✅ Vse sestavine skupaj dajte v mešalnik in dolgo mešajte. Dobljeno zmes v majhnem silikonskem pekaču pečite 20 minut na 200–220 ° C.

 

Preden postrežete, naj se brownie popolnoma ohladi. Če ga hladimo čez noč, bo čvrstejši in boljšega okusa.

 

PREHRAMEBENE VREDNOSTI

 

 

Energija

(kcal)

Ogljikovi hidrati

(v g)

Sladkorji

(v g)

Maščobe

(v g)

Vlaknine

(v g)

Beljakovine (v g)

Sol

(v g)

Na 100 g

182,4

16,5

7,8

5,6

7,9

12,3

0,2

Na mali kos brownieja

121,6

11

5,2

3,7

5,2

8,2

0,1

*g: preračunane vrednosti so v gramih.