Za 6 porcij
Čas priprave: 15 minut
Brownie, ta ameriški čokoladni kolač, ki se na določenih mestih topi, je prepoznaven po svoji kvadratni obliki in vzbuja koprnenje po sladkem pri vsakomur in vseh! Idealen je za zajtrk ali zgolj za prigrizek. Odkrijte različico iz bele čokolade, in to celo beljakovinsko polno različico tega priljubljenega peciva, ki poskrbi za užitek brez najmanjše krivde.
SESTAVINE:
240 ml konzerviranega belega fižola
30 g ISO ZERO (okus vanilja)
60 g ovsenih kosmičev
50 g bele čokolade
70 g olupljenih bučk
1 jajčni beljak
MERE PEKAČA: 15 X 15 cm
NAVODILA ZA PRIPRAVO:
✅ Pečico segrejte na 200–220 ° C.
✅ Beli fižol ocedite iz pločevinke in ga splaknite pod vodo, pod vodo ga tudi pretlačite.
✅ Bučke olupite in narežite na kocke.. Ni jih potrebno predhodno skuhati na pari, temveč jih k preostalim sestavinam dodajte kar surove. V mikrovalovni pečici raztopite belo čokolado.
✅ Vse sestavine skupaj dajte v mešalnik in dolgo mešajte. Dobljeno zmes v majhnem silikonskem pekaču pečite 20 minut na 200–220 ° C.
Preden postrežete, naj se brownie popolnoma ohladi. Če ga hladimo čez noč, bo čvrstejši in boljšega okusa.
PREHRAMEBENE VREDNOSTI
| Energija (kcal) | Ogljikovi hidrati (v g) | Sladkorji (v g) | Maščobe (v g) | Vlaknine (v g) | Beljakovine (v g) | Sol (v g) |
Na 100 g | 182,4 | 16,5 | 7,8 | 5,6 | 7,9 | 12,3 | 0,2 |
Na mali kos brownieja | 121,6 | 11 | 5,2 | 3,7 | 5,2 | 8,2 | 0,1 |
*g: preračunane vrednosti so v gramih.