DISTANČNIKI

Zakaj uporabljati kolesne distančnike?

Izberite vozilo

DISTANČNIKI

Katero velikost naj uporabim?

To je eno od najbolj pogostih vprašanj. Na žalost pa odgovor ni enostaven. Izbrati distančnik, ki ustreza vašim potrebam, ni tako enostavno kot je slišati. Če bi bilo tako enostavno, bi vsi uporabljali enako velikost. Obstaja kar nekaj različnih razlogov, zakaj ljudje potrebujejo distančnike, zato je vsaka situacija drugačna. Toda vsako situacijo lahko rešite tako, da ugotovite koliko razpoložljivega prostora imate na voljo. To pomeni, da izmerite razdaljo med gumo in blatnikom. Ta prazen prostor je najverjetneje vaša velikost distančnika. Te razdalje ne smete preseči, saj bi tako guma drgnila ob blatnik. Prav tako ni priporočljivo uporabiti pretankega distančnika, saj to morda ne ustreza vašim potrebam.

Tukaj je nekaj preprostih načinov za merjenje razmika med kolesom in blatnikom:

  • Staromodno merjenje s trakom
    Ko je vozilo na tleh, kos maskirnega traku prilepite na blatnik. Na drugo stran traku prilepite kovanec, tako da trak visi naravnost navzdol. Nato izmerite razdaljo od maskirnega traku do zunanjega roba gume. Tako boste ugotovili koliko prostora imate na voljo, preden se bo guma dotaknila roba blatnika. Vzemite distančnik, ki je dimenzijsko krajši od te razdalje. Tako guma ne bo drgnila ob rob blatnika.
  • Še bolj staromodno ravnilo
    Velja enako kot pri zgornji metodi, toda če nimate maskirnega traku, da bi visel iz blatnika, lahko uporabite predmet z ravnim robom ali ravnilo in še eno merilo ali tračni meter. Ravni rob držite ob spodnjem robu blatnika. Izmerite razdaljo do zunanjega dela gume. Vrzel med ravnim robom in gumo je vaša razpoložljiva razdalja. Izberite velikost distančnika, ki je nekoliko krajša od te dimenzije.
A Pri kolesnih distančnikih debeline 5mm običajno ni potrebno menjati originalnih zatičev in vijakov. Vendar pa priporočamo, da zagotovite, da je uporabna dolžina navoja NAJMANJ ENAKA njegovemu premeru. M Če je debelina kolesnih distančnikov manj kot dolžina originalnih zatičnih vijakov, ne moremo zagotoviti pravilnega stika med platišči kolesa in distančniki. Torej je skladno s tem treba skrajšati zatične vijake.
B Kolesne distančnike je mogoče namestiti samo na jeklena platišča ali originalna lita platišča. N Kompleti vključujejo vijake, podobne tistim za originalna lita platišča ali nadomestna lita platišča s sferičnim ležiščem.
C Kolesne distančnike je mogoče namestiti samo na jeklena platišča ali nadomestna lita platišča. O Ti avtomobili imajo lahko različne zatične vijake, odvisno od modela in leta proizvodnje. Bodite pozorni na originalni premer narebričenega dela na sprednjih in zadnjih oseh. Premer narebričenega dela zatičnih vijakov, vključenih v komplet, je 12.2 mm (M12x1.50). Če imajo originalni zatični vijaki drugačen premer, to navedite v svojem naročilu.
D Kolesne distančnike je mogoče namestiti samo na sprednjo os. P Kolesne distančnike je mogoče namestiti samo v sprednje osi z nadomestnimi liti platišči in vijaki s konusnim ležiščem.
E Ti avtomobili imajo lahko različne zatične vijake, odvisno od modela in leta proizvodnje. Bodite pozorni na originalni premer narebričenega dela na sprednjih in zadnjih oseh. Premer narebričenega dela zatičnih vijakov, vključenih v komplet, je 13 mm (M12x1.25). Če imajo originalni zatični vijaki drugačen premer, to navedite v svojem naročilu. Q Kolesne distančnike je mogoče namestiti samo na zadnjo os.
F Komplet vključuje zatične vijake dolžine 70 mm z zunanjim premerom 15 mm. R Ti avtomobili imajo lahko različne zatične vijake, odvisno od modela in leta proizvodnje. Bodite pozorni na originalni premer narebričenega dela na sprednjih in zadnjih oseh. Premer narebričenega dela zatičnih vijakov, vključenih v komplet, je 13mm (M12x1.50). Če imajo originalni zatični vijaki drugačen premer, to navedite v svojem naročilu.
G Komplet vključuje zatične vijake dolžine 60 mm z zunanjim premerom 15 mm. S Kolesne distančnike je mogoče namestiti samo na originalna Citroen – Peugeot – Fiat lita platišča.
H Kolesni distančnik z zunanjim centriranjem. T Kolesne distančnike je mogoče namestiti samo na sprednjo os z originalnimi in nadomestnimi litimi platišči in vijaki s sferičnim ležiščem.
I Ti avtomobili imajo lahko različne zatične vijake, odvisno od modela in leta proizvodnje. Bodite pozorni na originalni premer narebričenega dela na sprednjih in zadnjih oseh. Premer narebričenega dela zatičnih vijakov, vključenih v komplet, je 14,3 mm (M12x1.25). Če imajo originalni zatični vijaki drugačen premer, to navedite v svojem naročilu. U Kolesne distančnike je mogoče namestiti samo na jeklena platišča.
J Komplet vključuje polirane kromirane vijake enake originalnim Ferrari in Maserati vijakom, z dolžino stebla vijaka 75 mm. V Komplet vključuje polirane kromirane vijake enake originalnim Ferrari in Maserati vijakom, z dolžino stebla vijaka 66 mm.
K Komplet vključuje polirane kromirane vijake enake originalnim Ferrari in Maserati vijakom, z dolžino stebla vijaka 70 mm. W Komplet vključuje polirane kromirane vijake enake originalnim Maserati vijakom, z dolžino stebla vijaka 52 mm.
L Tisti avtomobili imajo lahko različne zatične vijake, odvisno od modela in leta proizvodnje. Bodite pozorni na originalni premer narebričenega dela na sprednjih in zadnjih oseh. Premer narebričenega dela zatičnih vijakov, vključenih v komplet, je 14.2 mm (M12x1.50). Če imajo originalni zatični vijaki drugačen premer, to navedite v svojem naročilu. X Komplet vključuje polirane kromirane vijake enake originalnim Maserati vijakom, z dolžino stebla vijaka 48 mm.

Prijava uporabnika

Kupujete prvič?

Kupujete prvič?

Nakupujte varno in udobno! Kot naš uporabnik pa imate vpogled tudi v status naročila, zgodovino nakupov itd.

Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj osnovnih podatkov.

REGISTRACIJA